TFTBEHANDLING AF AKUTTE TRAUMER OG POSTTRAUMATISK STRESS

bro

Traumatiske oplevelser kan have alvorlige konsekvenser for et menneskes livslyst, velvære, sindsro og sjælefred.

TANKEFELTTERAPI TIL AKUTTE TRAUMER OG POSTTRAUMATISK STRESS – PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)

Du kan bruge nedenstående behandling til alle former for traumer, både akutte og reaktioner på gamle traumer (PTSD). TFT er et effektivt og hurtigt værktøj til traumer. Den behandling som beskrives her har været brugt efter bombning af den amerikanske ambassade i Nairobi, i Kosovo og i New Orleans, hvor hold af TFT terapeuter blev fløjet til destinationerne og hjalp ofrene med utrolige resultater.

At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

traume-og-angst125

TFT behandlingspunkter til traumer og posttraumatisk stress (PTSD)

Trin 1

Tænk på traumet. Læg mærke til graden af ubehaget og vurder hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er intet ubehag og 10 svarer til det værste ubehag. Skriv tallet ned.

Trin 2

Mens du tænker på din oplevelse og mærker den uønskede følelse, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Dernæst tapper du begyndelsen af øjenbrynet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 5 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Dernæst tapper du igen begyndelsen af øjenbrynet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 5 på billedet).
Trin 3
Tænk på dit traume igen. Mærk efter og vurder graden af ubehaget på skalaen fra 1 til 10. Hvis ubehaget er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis ubehaget er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis ubehaget ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling. TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Spørgsmål og svar

Testimonial

"I 25 år har jeg behandlet amerikanske krigsveteraner som led af ”Post-Traumatic Stress Disorder”. Jeg har været vidne til ihærdige forsøg på at opretholde et arbejde, være medlem af en familie, komme ud af de hjemløses rækker og overvindelse af lysten til selvmord...
Jeg er meget taknemmelig for Dr. Callahans opdagelse af Tankefeltterapi. I alt for lang tid har mine patienter og jeg længtes efter en helbredende metode.Denne blide teknik er efter min mening den bedste tilgang til at opnå grundlæggende og vedvarende lindring fra disse forkrøblende psykologiske ubalancer."

Carl Johnson, PhD
Diplomate in Clinical Psychology, American Board of Professional Psychology, Program for Homeless Veterans, Martinsburg, West Virginia