STRESSBEHANDLING MED TANKEFELTTERAPI

stress

Du kan bruge nedenstående tankefeltterapi behandling til alle former for stress.

Terapiens virkning er dog afhængig af et realistisk dagsprogram. I starten kan det være nødvendigt at behandle sig selv mange gange i løbet af en dag. At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

BEHANDLING AF STRESS MED TFT

Trin 1

Tænk på din stress. Læg mærke til graden af stress og vurder hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er ingen stress og 10 svarer til den stærkeste følelse af stress. Skriv tallet ned.

TFT behandlingspunkter til stress

TFT behandlingspunkter til stress

Trin 2

Mens du tænker på din stress, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Trin 3
Tænk på din stress igen. Mærk efter og vurder graden af stress på skalaen fra 1 til 10. Hvis stressen er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis stressen er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis din stress ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

VIDEO DEMONSTRATION – med tak til Thomas Borgå, Aku-huset

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling. TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Eventyr

NB:

Stress er en blanding af angst, vrede og sorg. Hvis sorg og/eller vrede er dominerende følelser, kan du med succes supplere din stress behandling med TFT selvhjælpsbehandling for den pågældende følelse.