BEHANDLING AF ANGST, PANIK OG ALMINDELIGE FOBIER MED TFT

mikrofon

Undersøgelser viser, at angsten for at stå på en talerstol ofte overgår dødsangsten.

Du kan bruge nedenstående tankefeltterapi behandling til alle former for angst, nervøsitet, panik anfald og almindelige fobier. Flyskræk, højdeskræk, angst for mus, mørke, hunde, heste osv., vandskræk og angst for at køre over broer, for blot at nævne nogle få eksempler. Nogle fobier kan imidlertid være sværere at behandle, f.eks. klaustrofobi, fugle og edderkopper kræver som regel en anden behandling.

At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

TANKEFELTTERAPI OG ANGST, PANIK OG ALMINDELIGE FOBIER

Trin 1

Tænk på din angst, din panik eller din skræk. Læg mærke til graden af ubehaget og vurder hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er intet ubehag og 10 svarer til det værste ubehag. Skriv tallet ned.

traume-og-angst125

TFT behandlingspunkter til angst, panik og almindelige fobier

Trin 2

Mens du tænker på dit problem og mærker den uønskede følelse, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Dernæst tapper du begyndelsen af øjenbrynet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 5 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Dernæst tapper du igen begyndelsen af øjenbrynet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 5 på billedet).

Trin 3

Tænk på dit problem igen. Mærk efter og vurder graden af ubehaget på skalaen fra 1 til 10. Hvis ubehaget er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis ubehaget er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis ubehaget ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

VIDEO DEMONSTRATION – med tak til Thomas Borgå, Aku-huset

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling. TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Eventyr

Opløst frygt

"Med anvendelse af TFT teknikken kunne jeg på få minutter hjælpe 10 nervøse forretningsfolk til at stille sig op og tale til en forsamling helt uden spor af deres tidligere frygt."

Dr. Christopher Hegarty
Renowned and Award-winning Speaker & Trainer