TANKEFELTTERAPI FAKTA

FORSKNING I TFT

Tankefeltterapi har været anvendt i kliniske miljøer til succesfuld behandling af en lang række psykologiske problemer. Forskning har fortrinsvis været indenfor direkte observation og overbevisende personlige beretninger fra terapeuter og klienter.

1995
En formel undersøgelse blev gennemført i begyndelsen af 1995 af Charles R. Figlev, Ph.D. og Joyce Carbonell, Ph.D. tilknyttet et psykologisk stress forskningsprogram og det kliniske laboratorium ved Florida State University. Her blev imponerende resultater opnået i forbindelse med behandling af Post Traumatic Stress Disorder (følgevirkning af traume).

I undersøgelsen anvendte man fire nye behandlingsformer, som tidligere havde vist sig virkningsfulde: Traumatic Incident Reduction (TRI), Visual Kinesthetic Dissociation (NLP), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) og Tankefeltterapi (TFT). Figley rapporterede tilbage at TFT overgik de andre metoder af fem grunde:

  • TFT er ekstraordinært virkningsfuldt, fordi klienterne næsten omgående oplever lindring fra deres lidelser og tilstanden lader til at være blivende.
  • Stort set alle kan lære TFT teknikken, og dermed kan klienterne ikke alene behandle sig selv, men også behandle andre.
  • TFT har tilsyneladende ingen negative bivirkninger.
  • Klienten behøver ikke at tale om problemet, hvilket ellers ofte er medvirkende til endnu mere følelsesmæssig smerte og derfor afholder mange fra at søge behandling.
  • TFT er meget effektivt (hurtigt og ”langtidsholdbart”).

1996
I 1996 gennemførte Dr. Joyce Carbonell ved Florida State University et dobbelt blindforsøg, hvor hhv. TFT og en placebo behandling blev anvendt til behandling af højdeskræk. Deltagerne i forsøget blev undersøgt med ” the Cohen Acrophobia Inventory” og tilfældigt fordelt i de to grupper. Både TFT gruppen og placebogruppen fik delvise TFT behandlinger, men placebogruppen behandlede punkter på kroppen, som ikke er TFT punkter, mens TFT gruppen behandlede TFT punkter. Hverken deltagerne eller terapeuterne vidste hvilke behandlinger, der var TFT behandlinger og hvilke der var placebo behandlinger. Der var betydelig forskel i forbedringen af målingen på SUD skalaen (måling af problemet på en skala fra 1 til 10) og i målingerne på ”the Cohen Acrophobia Inventory” i de to forsøgsgrupper. De personer som blev behandlet med TFT have større gennemsnitlig forbedring.

2001
I oktober 2001 udgav magasinet The Journal of Clinical Psychology (Volume 57. No. 10) en specialudgave om “Thought Field Therapy: Initial Research”. Denne særlige udgivelse indholdt fem forsøg med TFT til behandling af en række psykologiske problemer. Den indeholdt også vurderinger af forsøgsmetoder og artiklen “Response to Critics” af Dr. Roger Callahan. Den måske vigtigste forskningsartikel udgivet i denne udgave af The Journal of Clinical Psychology er skrevet af Dr. Carl Johnson, et. al. “Soothing the Bad Moments of Kosovo.” Forfatteren rapporterer, at ud af 249 traumer, som blev behandlet i Kosovo, blev 247 behandlet med succes i løbet af kort tid. Efter flere besøg i Kosovo har Dr. Skkelzen Syla udnævnt TFT til den officielle terapiform i Kosovo. En kopi af Dr. Sylas takkebrev til Dr. Roger Callahan og TFT er kopieret nedenfor.

tftfakta

KOMMENTARER OG TESTIMONIALS

“Det fascinerende ved TFT er, at det er hurtigt, smertefrit og at succesraten er nærmest utrolig… omkring 80-97%… hvilket er helt uhørt indenfor behandling af mental ubalance, uanset behandlingsformen og uanset hvor i USA. ”
Shad Meshad, President, National Veterans Foundation og Founder / Author of the National Veterans Centre Programme, USA.

“I et hestevæddeløb blandt behandlingsformer ville TFT til hver en tid vinde. TFT kræver stort set ingen personlig interaktion. TFT går udenom de langtrukne terapeutiske metoder som forudsætter empati, historik, forklaringer og skabelse af nye mønstre mv. TFT går direkte til problemet og ofte er 10 minutters behandling alt, hvad der behøves…”
Mary Sykes Wylie PhD, Chefredaktør ved “The Family Therapy Networker” (Jul/Aug 1996) og forfatter til en sammenlignende test af forskellige terapiformer for PTSD (Post Traumatic Stress Disorder).

“Her har vi patienter og familiemedlemmer som har akutte og kroniske medicinske, kirurgiske og psykiatriske problemer. Jeg anvender Callahan’s teknikker dagligt til hurtig lindring af forskellige traumer. Disse hurtige teknikker overgår i høj grad de traditionelle krisebehandlinger, fordi klienten eller patienten oplever bedring i løbet af minutter i stedet for dage, uger eller måneder.”
Dr. M. Marie Green, Clinical Social Worker, McKay-Dee Hospital, Ogden, Utah, USA

“Jeg finder TFT usædvanligt hurtigt og anvendeligt til bred vifte af patienter.”
Dr. Patricia Carrington, Adjunct Professor of Psychiatry, Rutgers Medical School

“Det overgår forbløffelse. Jeg har aldrig set så virkningsfuld en behandlingsform.”
Dr. Martin Swartz, Research Associate Professor, New York University Medical School

“Jeg har modtaget løbende respons fra mange af de læger og psykologer, som har indarbejdet TFT teknikkerne i deres virke, og givet kommentarer som: ”extraordinær succes med Callahan Teknikkerne i de sværeste kroniske tilfælde og i de mest vanskelige tilfælde…”
Dr. Lee Pulos, President, Canadian Society of Clinical Hypnosis

HVAD SIGER TFT TERAPEUTERNE OM TANKEFELTTERAPI?

“For en hvilken som helst erfaren psykoterapeut, er der ikke noget, der overgår Callahan TFT Teknikkerne. De fleste af os, der har været i forbindelse med TFT, og som var hypnoseterapeuter, NLP uddannet, EMDR uddannet osv vidste allerede, hvad der var effektivt og alligevel var vores søgen ikke tilfredsstillet. Nu da du kender basis værktøjerne i TFT kan du uden tvivl få bevis for, at du kan behandle en lang række problemer. Men hvorfor stoppe der? Lær det næste niveau: Diagnosticeringmetoden. Når man sammenligner Algoritmekurset med Diagnosticeringmetoden svarer det til en fast tre-retters menu i forhold til en á la carte menu – eller som et sæt ”stang-tøj” i forhold til et skræddersyet sæt tøj.”
Dr. Dimitri Crouchez, MD, psy, TFTdx, Paris, France

“TFT diagnosticeringsmetoden åbner for healing ved at finde den kode, som låser den dårlige følelse fast.”
Mark Steinberg, PhD, TFTdx,VT

Into the Calm