TANKEFELTTERAPI TIL FYSISK SMERTE

piller

BEHANDLING AF FYSISK SMERTE

Du kan bruge nedenstående behandling til at dæmpe akutte fysiske smerter. Har du kroniske smerter er det ofte også nødvendigt at behandle følelserne og traumet bag smerten.

At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

Trin 1

Tænk på din fysiske smerte. Læg mærke til graden af ubehaget og vurder hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er intet ubehag og 10 svarer til det værste ubehag. Skriv tallet ned.

TFT behandlingspunkter til fysisk smerte

TFT behandlingspunkter til fysisk smerte

Trin 2

Mens du tænker på smerten og mærker den uønskede følelse, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Dernæst tapper du gamut punktet 50 gange (nr. 2 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Dernæst tapper du gamut punktet 50 gange (nr. 2 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Trin 3
Tænk på din smerte igen. Mærk efter og vurder graden af ubehaget på skalaen fra 1 til 10. Hvis ubehaget er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis ubehaget er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis ubehaget ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling. TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Eventyr

Farvel til hovedpine

"TFT terapien har gjort en stor forskel. Min hovedpine er forsvundet og mit liv er blevet lykkeligere. Jeg kan ikke takke TFT nok!!"

Egil Birkeland, Norge
Forfatter

NB:

Hvis dine smerter er opstået af en ulykke eller en anden form for traume, anbefales behandling af traumet. Brug behandlingen i TFTBEHANDLING AF AKUTTE TRAUMER OG POSTTRAUMATISK STRESS.