TFT BEHANDLING AF TVANGSTANKER OG HANDLINGER

boelge

Tvangstanker og tvangshandlinger ligger uden for kontrol.
Det sker “bare” ligesom bølger der ruller ind over stranden.

TANKEFELTTERAPI TIL TVANGSTANKER OG -HANDLINGER

Du kan bruge nedenstående behandling til tvangstanker og -handlinger – også kaldet OCD (Obsessive Compulsive Disorder). I starten kan det være nødvendigt at behandle sig selv mange gange i løbet af en dag.

At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

Trin 1

Tænk på hvor meget dine tvangstanker eller handlinger fylder og skaber ubehag for dig. Læg mærke til graden af ubehaget og vurder hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er intet ubehag og 10 svarer til den stærkeste følelse af ubehag. Skriv tallet ned.

TFTbehandlingspunkter til tvangstanker og -handlinger (OCD)

TFTbehandlingspunkter til tvangstanker og -handlinger (OCD)

Trin 2

Mens du tænker på dit ubehag og dine tvangstanker og evt. -handlinger, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).

Trin 3

Tænk på dine tvangstanker eller uønskede adfærd igen. Mærk efter og vurder hvor meget det fylder på skalaen fra 1 til 10. Hvis tankerne eller trangen til adfærden er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis tankerne eller trangen til adfærden er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis dine tvangstankers intensitet eller trangen til adfærden ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling. TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Eventyr

Testimonial

"Dr. Callahan's teknikker er en af de mest revolutionerende og effektive terapiformer jeg nogensinde er stødt på."

Dr. Gary Emery PhD,
Medforfatter til "Anxiety Disorders and Phobias"