BEHANDLING AF AFHÆNGIGHED MED TFT

spind

At være fanget i spindet af afhængighed dækker ofte over en angst.

Du kan bruge nedenstående TFT behandling til alle former for afhængighed. Rygning, piller, alkohol, søde sager, indkøb, ludomani osv. Ved afhængighed er det nødvendigt at behandle hver eneste gang trangen melder sig, og det kan i starten være mange gange i løbet af en dag. Efterhånden vil trangen aftage.

At bruge dette selvhjælpsværktøj uden at kende principperne for TFT og de mange forhold, der kan gøre sig gældende, kan naturligvis begrænse graden af succes. Behandlingen erstatter ikke terapeutisk hjælp eller uddannelse.

TANKEFELTTERAPI OG AFHÆNGIGHED

Trin 1

Tænk på din afhængighed. Læg mærke til graden af trang og vurder, hvordan du føler situationen på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er ingen trang og 10 svarer til den stærkeste trang. Skriv tallet ned.

afhaengighed125

TFT behandlingspunkter til afhængighed

Trin 2

Mens du tænker på afhængigheden og trangen, tapper du med to fingre. Det er ligegyldigt hvilken hånd eller hvilken side af kroppen du tapper:

Tap PR punktet også kaldet “karate punktet” på siden af håndkanten, der hvor du rammer hvis du laver et håndkantsslag (nr. 1 på billedet).
Tap 5-10 gange.
Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).
Ni Gamut serien. Hold hovedet stille og kig ligeud. Tap Gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se Gamut på billedet), bliv ved med at tappe 5-10 gange for hver af følgende øvelser:

1. Kig ligeud
2. Luk øjnene
3. Hold hovedet stille og kig ned til højre
4. Hold hovedet stille og kig ned til venstre
5. Rul øjnene rundt i en stor cirkel den ene vej
6. Rul øjnene rundt den modsatte vej
7. Nyn nogle toner med munden lukket
8. Tæl højt til fem
9. Nyn igen

Og så tapper du under øjet på kanten af kindbenet 5-10 gange (nr. 2 på billedet).
Du tapper under armen ca. en håndbredde fra armhulen 5-10 gange (nr. 3 på billedet).
Tap under kravebenet ca. 2,5 cm fra midten af din krop. Tap 5-10 gange (nr. 4 på billedet).

Trin 3

Tænk på afhængigheden igen. Mærk efter og vurder graden af trangen på skalaen fra 1 til 10. Hvis trangen er to eller mindre kan du gå til Trin 4.
Hvis trangen er uforandret eller ikke er faldet med mindst to point på 10 punkts skalaen gentages Trin 2 og 3. Stands behandlingen hvis trangen ikke er faldet efter gentagne behandlinger. I så fald skal der yderligere hjælp til.

Trin 4

Afslut behandlingen med gulv-til-loft øjeruling. Hold hovedet stille og tap gamut punktet på oversiden af hånden i hulningen mellem lillefinger og ringfinger (se billedet). Bliv ved med at tappe og lad øjnene følge en linie fra gulvet og helt op til loftet.
Gulv-til-loft øjerulningen skal tage ca. 6-8 sekunder.

VIDEO DEMONSTRATION – med tak til Thomas Borgå, Aku-huset

*Tankefeltterapi (TFT) er en effektiv hjælp og komplementær tilgang til medicinsk og psykologisk behandling. Det kan være hensigtsmæssigt at underrette lægen eller psykologen om brugen af TFT behandling.  TFT har aldrig været tiltænkt at erstatte medicinsk behandling eller til at behandle alvorlige psykologiske tilfælde.

Grønt eventyr

TFT til vægttab

"Jeg bad mine mest problematiske patienter om at anvende teknikken og i løbet af en uge viste det sig at være 100% effektivt for dem, der har anvendt den."

David Kerchner
Hollywood Weight Loss Centre, Ellwood, Philadelphia, USA